Nakkesmerter

Det er veldig vanlig å ha vondt i nakken og det kan gi mye ubehag, men heldigvis vet man i dag at det sjelden er alvorlig eller gir varig skade.

1 av 3 personer har hatt nakkesmerter i løpet av de siste to ukene, og omtrent hver fjerde person har nakkesmerter med jevne mellomrom. Akutte smerter i nakken avtar som regel etter noen dager eller uker. I sjeldnere tilfeller kan nakkesmertene vare i lengre tid eller komme og gå, og det kan være veldig slitsomt men betyr nødvendigvis ikke at det er noe alvorlig.

Nakkeproblemer skyldes som regel en rekke fysiske eller såkalte psykososiale risikofaktorer. Fysisk kan spesielt ensformig repetert arbeid eller å arbeide lenge i samme stilling forårsake eller forverre nakkesmertene, for eksempel hvis du sitter foran datamaskinen i lengre tid. Nakkesmertene kan også forverres av psykiske forhold, for eksempel stress over manglende kontroll i arbeidssituasjon eller i hjemmet.

Problemer med nakken kan også forplante seg til andre steder i kroppen. Smerter i skuldrene eller armene kan skyldes nakkeproblemer. Visse former for hodepine kan også stamme fra nakken. Kiropraktoren vil finne ut av dette ved en undersøkelse.

Ønsker du å bestille time?

Send oss en melding via kontaktskjemaet, så kommer vi tilbake til deg – eller ring oss for en hyggelig og uforpliktende prat.