Kiropraktikk

Om kiropraktikk

Kiropraktorer er offentlig  godkjent (autorisert) helsepersonell med selvstendig diagnose- og behandleransvar. Kiropraktorer fungerer som primærkontakter i førstelinjetjenesten med spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser. Som pasient kan du komme direkte til kiropraktor uten legehenvisning, og bli fulgt opp med utredning, behandling og forebygging av dine muskel- og skjelettplager.

Kiropraktorer kan:

  • utføre undersøkelse og behandling med refusjon uten henvisning fra lege
  • henvise pasienter videre til legespesialist, fysioterapi eller bildediagnostisk undersøkelse som røntgen, MR og CT
  • sykemelde pasienter i opptil 12 uker

Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) yter stønad til behandlingsutgifter hos kiropraktor. Kiropraktorene fastsetter selv pris på sine tjenester, og stønaden vil derfor normalt bare dekke en begrenset andel av de totale kostnadene. Stønaden er trukket fra på forhånd.

Behandling hos kiropraktor omfattes ikke av noen av frikortordningene.

Hva kan en kiropraktor hjelpe deg med?

  • Nakkesmerter
  • Svimmelhet
  • Ryggsmerter
  • Hodepine
  • Bekkensmerter
  • Andre plager i muskel- og skjelett

Hvor mange ganger trenger jeg å komme til behandlingen?

Hvert problem trenger individuell oppfølging. Generelt, jo lengre du har hatt et problem, jo lengre kan det ta før du blir bra. Din generelle helsetilstand vil også kunne være med på å prege behandlingstiden. Mange blir gjerne raskt mye bedre, men trenger, og ikke minst ønsker, en oppfølging i etterkant for å hindre tilbakefall.

Gjør det vondt?

Kiropraktisk behandling er en fysisk form for behandling. Deler av behandlingen kan være ubehagelig mens det hele står på, men den går til roten av problemet og er ofte kortere og mer intens. Kiropraktorene ved 60 Grader Nord Kiropraktikk benytter seg av mange forskjellige behandlingsteknikker for å sikre at behandlingen er mest mulig komfortabel men likevel effektiv.

Hva er ”knekkelyden” ofte forbundet med kiropraktisk behandling?

Kiropraktisk manipulasjonsbehandling, eller ofte kalt kiropraktisk justering, er et særtrekk for kiropraktorer. Dette er en behandlingsmetode som spesifikt og nøyaktig fokuserer på å bedre funksjonen i et ledd, ofte med en karakteristisk lyd (knekk). Behandlingen har dokumentert effekt for en rekke muskel- og skjelettplager, samt noen typer hodepine og svimmelhet. I svært få tilfeller kan du oppleve bivirkninger som smerte, hodepine, svimmelhet og kvalme etter manipulasjonsbehandling. Disse er som regel helt ufarlige og går over etter kort tid. Kiropraktisk manipulasjonsbehandling anses for å være en trygg behandlingsform for muskel- og skjelettplager

Ta kontakt om du skulle ha noen spørsmål om dette – vi svarer gjerne på dine spørsmål.

Ønsker du å bestille time?

Send oss en melding via kontaktskjemaet, så kommer vi tilbake til deg – eller ring oss for en hyggelig og uforpliktende prat.