Hodepine/migrene

Hodepine har mange og sammensatte årsaker og er en av våre vanligste plager. Hos kiropraktoren kan du få hjelp til å finne årsaken til din hodepine (spenningshodepine, migrene, tensjonshodepine) og finne fram til riktig behandling.

Hodepine skyldes sjelden underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepine skal tas på alvor. Dette gjelder spesielt hos barn og hos personer som plutselig eller gradvis får hodepine uten å ha vært plaget tidligere.

Hodepine ledsages ofte av andre symptomer som uvelhet, kvalme, øresus, tretthet, ustøhet og konsentrasjonsvansker. Mye hodepine vil i det lange løp påvirke humøret; mange blir irritable, deprimerte og/eller tiltaksløse.

Hodepine er som alle andre smerter kun et varsel om at noe kan være galt. Smertekilden er ofte feilfunksjoner i nakkens muskler og ledd. Én og samme person kan ha flere typer hodepine. Disse kan gå over i hverandre, eller ligne på hverandre. Eksempelvis kan det starte med en spenningshodepine utløst av hard fysisk eller psykisk belastning. Får smerten vedvare, kan nakkehodepine bli neste skritt, som igjen kan utløse migrene. Et annet eksempel er en person med hyppig tensjonshodepine, som etter hvert utvikler kronisk medikamentindusert hodepine.

Migrene

Migrene skiller seg klart fra andre typer hodepine og kan inndeles i klassisk og vanlig migrene. Klassisk migrene har karakteristiske forvarsler før smertene inntreffer som kalles for aura. Det er viktig å ikke glemme at migrenepasienten også kan ha andre typer hodepine i tillegg til migrene.

Kiropraktisk behandling har vist seg å kunne redusere både anfallshyppighet og intensitet hos personer med migrene. Det er derfor fornuftig for alle migrenepasienter å få undersøkt og behandlet alle migreneutløsende faktorer i muskelskjelettsystemet, som feilfunksjoner i nakke, triggerpunkter i nakke- og kjevemuskulatur eller feilfunksjoner i kjeveledd.

Ønsker du å bestille time?

Send oss en melding via kontaktskjemaet, så kommer vi tilbake til deg – eller ring oss for en hyggelig og uforpliktende prat.