Muskelmassasje

Om massasje

En klassisk massør behandler og forebygger muskel- og leddplager ved manuell bearbeiding av muskulatur og bindevev. Formålet er å lindre smerter og andre plager som stammer fra anspent/forkortet muskulatur, herunder myoser og triggerpunkt, øke leddmobilitet, øke blod- og lymfegjennomstrømning i muskulatur og bindevev og bidra til generell økt fysisk og psykisk avspenning og velvære.

Ved muskelplager eller dysfunksjon, vil massøren arbeide punktspesifikt og dypere i vevet. Man kan oppleve ømhet eller sårhet i anspent muskulatur. Årsaken er at det i området der vevet er for tett, oppstår en lokal iskemi, eller oksygenmangel, på grunn av redusert blodsirkulasjon. Samtidig vil det bli en mangel på næringsstoffer til cellene og en opphopning av avfallsstoffer. Når massøren bearbeider muskulaturen slik at disse spenningene slipper taket, normaliseres funksjonen i dette området og ømheten avtar. Selv om denne type behandling kan oppleves som mindre behagelig enn avspenningsmassasje, skal massøren til enhver tid forholde seg til og respektere pasientens individuelle smertegrense.  I mange tilfeller kan pasienten oppleve ømhet i den bearbeidede muskulaturen like etter behandling, men dette vil avta. Spenningene vil begynne å løse seg opp og ømheten vil forsvinne parallelt med at blodsirkulasjonen får komme til i området som har vært anspent.

Massasje kan benyttes ved følgene tilstander:

 

Smerter

Massasje lindrer og forebygger smerter og andre plager som stammer fra anspent/forkortet muskulatur, herunder myoser og triggerpunkt. Muskelrelaterte smerter kan kureres med massasje. Andre smertetilstander kan lindres eller forebygges med massasje

 

Betennelsestilstander

En del betennelsestilstander i senefester kan være forårsaket av muskelspenninger eller aktive triggerpunkt med utstrålende smerte til andre områder av muskulaturen. Massasje skal ikke benyttes direkte på et område med aktiv betennelse, men muskelspenninger og triggerpunkt i andre deler av muskelen kan behandles. Ofte er betennelsen i senen sekundær til muskelspenningen eller triggerpunktet, og man kan derfor i mange tilfeller fjerne årsaken til betennelsen på denne måten

 

Stress

Når spenninger i kroppen slipper taket, vil man ofte lettere kunne håndtere hverdagens plikter og oppgaver.

 

Smerter i skuldre, nakke og rygg

Kan reduseres eller forsvinne helt dersom smertene er forårsaket av anspent muskulatur eller irriterte nerver grunnet slike spenninger.

 

Nedsatt fleksibilitet i muskler og ledd

Ved massasje kan man oppleve økt fleksibilitet i muskler og ledd. Sårhet og stivhet i muskulaturen dempes eller forsvinner.

 

Muskelspasmer og kramper

Kan dempes eller forsvinne.

 

Nedsatt blodsirkulasjon i armer og bein

Kalde hender og føtter kan skyldes nedsatt blodsirkulasjon i armer og bein. Massasje kan bidra til å forbedre dette.

 

Hodepine og slitne øyne

For eksempel grunnet mye arbeid ved datamaskin, kan reduseres.

 

Søvnproblemer

Det generelle nivået av avspenning økes ofte i stor grad etter massasje. Hvis årsaken til søvnproblemene er fysiske eller psykiske spenninger, vil man ofte oppleve forbedret søvnkvalitet ved regelmessig massasje.

 

Ønsker du å bestille time?

Send oss en melding via kontaktskjemaet, så kommer vi tilbake til deg – eller ring oss for en hyggelig og uforpliktende prat.