Graviditet

Bekkenløsning? Bekkenlåsning? Kroppen undergår store forandringer under et svangerskap. Stresset på nakke, rygg og bekken øker jevnt etter hvert som magen vokser. Noen kan også utvikle smerter i rygg og bekken før den fysiske belastningen er årsaken. Som regel er da årsaken hormonelle forandringer i kroppen, men gravide kan også få rygg- eller bekkenplager som andre ikke-gravide.

Smerter i korsrygg, over sete og bekkenregion tyder alle på at bevegeligheten i dette området er forandret – den kan ha økt eller minsket. Det er kiropraktorens oppgave å finne ut og tilrettelegge behandling deretter.

Både bekkenløsning og bekkenlåsning har god effekt av behandling. Ikke slå deg til ro med at rygg- og bekkenplager hører med når man er gravid – mye kan gjøres for å gjøre svangerskapet til en positiv opplevelse med minst mulig ubehag. I tillegg vil behandling til rett tid kunne holde deg i arbeid. Ta kontakt med kiropraktoren – det er verken farlig eller smertefullt for deg eller fosteret å få behandling under svangerskapet.

En annen viktig side av behandling av gravide er faktisk det å legge forholdene til rette for en fin utvikling for fosteret. Går du med mye spenninger i rygg og bekken, vil naturligvis også mage- rygg- og sidemuskulatur og leddbånd stramme seg til. Dette kan påvirke fosterets muligheter for bevegelser og forberedelser for en naturlig fødsel. Noen av problemene vi ser hos spedbarn kan stamme fra tiden i mors mage, og kanskje kunne disse vært unngått ved tidlig behandling av mor.

Ønsker du å bestille time?

Send oss en melding via kontaktskjemaet, så kommer vi tilbake til deg – eller ring oss for en hyggelig og uforpliktende prat.